Smak orientu na wyciągnięcie ręki
Dla uczestników targu przygotowaliśmy orientalną niespodziankę w postaci mini warsztatów kulinarnych z kuchni Tajskiej. Chcieliśmy przybliżyć charakterystyczny smak i aromat popularnych sajgonek, których w Tajlandii najwięcej sprzedawanych jest w przyulicznych straganach z jedzeniem. Do tego niezastąpiony dodatek, czyli sos domowej roboty na bazie papryczek chili i czosnku.
Każdy uczestnik warsztatów kulinarnych, musiał samodzielnie poradzić sobie ze zwinięciem sajgonek. Jak się okazało, trafiliśmy na bardzo zdolnych i pojętnych uczestników, bo nikt nie miał z tym większego problemu i wszyscy poradzili sobie z tym zadaniem bardzo szybko. Pozostało nam tylko usmażenie sajgonek i konsumpcja przygotowanego jedzenia. Podczas mini warsztatów, nie zabrakło ciekawych i inspirujących rozmów z uczestnikami, a my służyliśmy radą w każdym momencie i bardzo chętnie odpowiadaliśmy na każde pytanie.